Wie ben ik?

Naam: Anna Wiertsema
Geboortejaar: 1952
Beroep: klinisch pedagoog
Werkervaring: 30 jaar hulpverlening aan kinderen/jongeren en hun ouders en 7 jaar werkzaam geweest in de verslavingszorg. Momenteel werk ik voor 8 uur per week als gedragsdeskundige bij Housing First Limor Den Haag.

Mijn persoonlijke scholingsweg:

  • Gestaltherapeutische scholing bij psychologisch adviesbureau Hoogenraad-Oberman heeft mij tijdens verschillende levensfases geholpen, mijzelf zielsmatig beter te leren kennen en mezelf verder te ontwikkelen.
  • De tweejarige opleiding Vrij Kunstzinnige Jaren bij de Zonneboom heeft mij doen ervaren hoe kunstzinnig werken kan bijdragen aan het vergroten van eigen mogelijkheden en talenten.
  • Kunstzinnige therapie Bij Bahar Farschi Jamshidabady heeft mij de weg gewezen naar het loslaten van oude, vastzittende pijn en (meer) te worden wie ik daadwerkelijk ben.
  • Verschillende scholingstrajecten lichaamsgericht kunstzinnig werken o.l.v kunstzinnig therapeut Bahar Farschi Jamshidabady hebben mij de methodiek geleerd van het lichaamsgericht kunstzinnig coachen.
  • In de coachingspraktijk van Carla van Binnendijk heb ik mij de principes van geweldloze communicatie (empathisch communiceren) eigen gemaakt.
  • In de oefengroepen waarnemen van vorm- en levenskrachten o.l.v. Frans Romeijn heb ik de kwaliteiten van het etherische ervaren en leren waarnemen.